Agilicious scrummen

Digitale ontwikkelingen zijn niet standaard en eerder complex niet alleen zozeer qua strategie, techniek, design maar veelal zijn onze relaties ook aan verandering onderhevig waardoor prioriteiten veranderen en wensen eisen zich ontwikkelen. Om zulke processen te regisseren, is Agile of scrum een uitkomst om deze uitdagingen te converteren naar succesvolle projecten.

Scrumboard Met Posits

Bij Xuntos wat in het galicisch "samen" betekent, is dat wij het beste ons werk kunnen leveren als wij in een echte partnermodus samenwerken met onze cliënten. We verwachten van de klant dat deze een afgevaardigde (product owner) beschikbaar stelt om dagelijks in ons team te werken.

In een tandem werken nauw samen aan de oplossingen. Belangrijk is dat je als klant dicht op het proces zit en weet dat we actief zijn met de juiste ontwikkeling en de comfort bieden om snel beslissingen te nemen/te maken en zo efficient omgaan met de beschikbare resources.

Scrum of Agile

Hoe doen we dit, scrummen. Ideaal voor grote projecten waar we het project in stukken knippen waardoor we het project haalbaar en realistisch maken en je als klant in control bent. In plaats aan het einde van het project een “big bang” iedere twee weken een resultaat.

Sprints

Ons scrum proces bestaat uit een drietal fasen die weer onderverdeeld zijn in een aantal deelleveringen:

Sprint 0 bestaat het opstellen van de user stories, acceptatie criteria en het eerst product backlog. Vervolgens zijn we klaar voor de zogenaamde Sprint 1 fase 2. Een gemiddelde sprint is 2 weken en 1 test week. Na iedere sprint vindt er een retro plaats en zijn we klaar voor de volgende sprint. Onze fase 3 is de eindsprint waar live gaan en 2 weken reserveren voor nazorg en optimalisatie.