Applicaties

In de wereld van online of ICT worden er veel verschillende termen gebruikt zoals applicatie, software, app, programma, webapplicaties enz. Maar wat betekenen deze woorden nu eigenlijk? Of hebben we het toch steeds over hetzelfde?

Wat is een applicatie?

Een applicatie is een programma dat ontwikkeld is voor het uitvoeren van een specifieke taak. Applicaties kunnen dit doen voor een gebruiker of voor een andere applicatie.
Voorbeelden van applicaties zijn, tekstverwerkers, database programma's, tekenprogramma's, webbrowsers. 

Hoe zit dat met een app?

Vaak wordt "app" gebruikt als afkorting voor applicatie. 
Maar toch wordt daar vaak net wat anders mee bedoelt of worden de termen door elkaar gebruikt. Daarom even de verschillen tussen een app en software op een rijtje. 

Voor een app hebben we het over een programma dat gebruikt wordt door de eindgebruiker. Apps werken niet op zichzelf maar hebben besturingssoftware nodig om te functioneren.

Als we het over software hebben, dan gaat het over een programma of een collectie van programma’s dat gebruikt wordt door een computer. Het is alles wat niet behoort tot de hardware, de tastbare onderdelen van een computersysteem.

Wat ontwikkelt Xuntos?

 

Kennismaken met een kop koffie?

Pascal van Assendelft LR

Stel je vragen aan Pascal Account & Projectmanager

Wil je een vraag stellen of een kennismaking plannen?
Vul onderstaand formulier in.

Bedankt voor het invullen van het formulier. Jouw bericht is goed verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.