Website verhuizen

Het afgelopen jaar zagen we een toename in het aantal relaties dat van internetbureau veranderde, mits ze met het Umbraco CMS konden blijven werken.

Umbraco website verhuizen

Bestaande Umbraco website verhuizen naar Xuntos

Veranderen van internetbureau is een zorgvuldig proces waarbij je alle voor- en nadelen tegen elkaar afweegt. Als je eenmaal de beslissing hebt genomen om te verhuizen, wil je snel doorpakken en met verse energie aan de slag gaan. Voor het verhuizen van een Umbraco website heb je een plan van aanpak nodig.

Hoe ziet zo'n plan van aanpak eruit

Regelmatig worden wij gevraagd om een bestaande Umbraco omgeving te analyseren en vervolgens een aanbeveling te doen. Dit doen onze gecertificeerde Umbraco ontwikkelaars in circa 3-5 werkdagen afhankelijk van de complexiteit en leeftijd van jouw website. Daarna stellen we voor jou een rapport op.

In dit rapport verwerken we de analyse, doen aanbevelingen en een planning van werkzaamheden compleet met een kostenplaatje. In dit kostenplaatje nemen we eventueel de hosting mee als daar behoefte voor is. Wij bieden bij Xuntos een hosting pakket aan op basis van een Azure omgeving.

De analyse

Voordat we aan de analyse beginnen, vragen we aan jou of er relevante documentatie beschikbaar is. Daarbij kun je denken aan het functioneel ontwerp, informatie en specificaties van API koppelingen met 3rd party contentproviders en testplannen. Daarna beginnen we met het onderzoek van jouw Umbraco omgeving. We nemen onder andere de volgende punten mee:

  • Inventarisatie van de infrastructuur en gebruikte hulpsoftware.
  • Database en contentinrichting.
  • De kwaliteit van de code in de front- en backend.
  • De performance en beveiliging van de website.
  • SEO - zoekmachine optimalisatie.
  • Digitale toegankelijkheid.

Tot slot starten wij de werkzaamheden na jouw goedkeuring. We verhuizen eventueel jouw website naar onze hosting service en voeren de doorontwikkeling van de aanbevelingen uit. Wil je je website bij je huidige hostingprovider houden? Dat is prima dan voeren wij alleen de doorontwikkeling uit. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Kennismaken met een kop koffie?

Pascal van Assendelft LR

Stel je vragen aan Pascal Account & Projectmanager

Wil je een vraag stellen of een kennismaking plannen?
Vul onderstaand formulier in.

Bedankt voor het invullen van het formulier. Jouw bericht is goed verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.