Webtoegankelijkheid

We vinden het normaal dat iedereen toegang heeft tot alle voorzieningen en informatie. We denken dan gauw aan iemand in een rolstoel zit die naar een extra grote wc kan of hulpmiddel heeft om een pand te betreden als er een trap is. Maar hoe zit dat online? Is ook echt alle informatie online voor iedereen bereikbaar? Ook als je slechtziend bent bijvoorbeeld?

Werken op laptop LR

Wat is een toegankelijke website?

Een toegankelijke website betekent dat de website bruikbaar is voor iedere gebruiker, ook voor mensen met een beperking. Misschien heb je er nog niet vaak bij stilgestaan hoe blinden of slechtzienden het internet gebruiken. Of iemand met een motorische handicap waarvoor het bedienen van een toetsenbord en muis niet zo eenvoudig is. Het klikken op een knop of het lezen van een stukje tekst op het web is veel moeilijker voor deze mensen.

Een toegankelijke website zorgt ervoor dat personen met een beperking toch zonder enig probleem je website kunnen bezoeken, begrijpen en er interactie mee kunnen aangaan.

Hoe pakken we dit aan?

Onze front-end developers proberen de code zo toegankelijk mogelijk op te zetten. Daarnaast zullen wij tijdens het ontwikkelen onze klanten erop wijzen wat ze kunnen doen om content toegankelijk te maken.

Lees meer over webtoegankelijkheid
of bekijk de tips in het blogartikel Maak je webpagina’s digitaal toegankelijk.

Ben je op zoek naar hulp bij digitale toegankelijkheid?

We kijken graag met je mee welke stappen je kan nemen om de digitale toegankelijkheid te verbeteren. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.