Api ontwikkeling

Maakt jouw organisatie gebruik van een CRM of HR systeem? En wil je via jouw website of klantportal gegevens naar en van een extern systeem versturen? Xuntos kan jouw helpen door het ontwikkelen van een api?

Xuntos Developer LR

Veel bedrijven maken gebruik van verschillende sofware systemen. Denk bijvoorbeeld aan een CRM systeem of HR systeem. Stel je wilt gegevens van bijvoorbeeld samenwerkingspartners op een google maps kaart tonen. Dan wil je deze niet handmatig bijhouden, maar wil je de informatie automatisch vanuit 1 software systeem tonen. 

Andere voorbeelden zijn tonen van prijzen, beschikbaarheid, vacatures, events maar het kan ook gaan om specifieke klantdata. Zeker bij het tonen van persoonsgegevens is het belangrijk dat veiligheid voorop staat, zodat persoonlijke gegevens niet zomaar bij derden terecht komen.

Waarom gebruik je een api?

Een API wordt vaak ingezet om interne systemen beter te ontsluiten, maar kan ook worden ingezet voor het delen van data buiten de organisatie. Dan maken we gebruik van een beveiligde webapplicatie, app of website. Zo beschikken klanten, relaties of derden altijd over de juiste, actuele data.

Api ontwikkeling

Er zijn inmiddels al best veel ‘standaard’ API koppelingen beschikbaar met verschillende doeleinden. Een voorbeeld hiervan is de salesforce api.

Maar het komt regelmatig voor dat er nog geen API ontwikkelt is. Onze developers zullen dan een nieuwe api moeten ontwikkelen. Ze zorgen ervoor dat er specifieke informatie beveiligd opgehaald en verstuurd kan worden.

Dashboard en registratie omgeving voor MPS

De afgeschermde online omgeving voor onze klant MPS is een voorbeeld van een complexe portal. Hier maken we gebruik van verschillende api's en verschillende systemen om klantdata en procesdata te tonen. 

Dashboard MPS

Naast dat een gebruiker zich kan registreren, kan de gebruiker inzien welke stappen van hem of haar worden verwacht tijdens het certificeringsproces. Een zeer complexe omgeving.

Welke technieken we gebruiken en hoe we dit project hebben aangepakt.
Lees je in het case verhaal van MPS

Wil je meer weten over api ontwikkeling?

Wil je informeren naar de mogelijkheden?
Kennismaken met Xuntos of een demo aanvragen? 

Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Kennismaken met een kop koffie?

Pascal van Assendelft LR

Stel je vragen aan Pascal Account & Projectmanager

Wil je een vraag stellen of een kennismaking plannen?
Vul onderstaand formulier in.

Bedankt voor het invullen van het formulier. Jouw bericht is goed verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.