Social intranet doe je samen met Xuntos

Samen social intranet maken

Voordelen digitale ontmoetingsplek

  • Medewerkers meer betrekken bij de organisatie
  • Brengt werknemers bij elkaar en verbetert de samenwerking
  • Eenvoudig kennis laten delen over ieders vakgebied

Voor jouw organisatie ontwikkelen we samen het ideale social platform. De digitale ontmoetingsplek voor iedereen en van iedereen, dit doen we op maat. Elke organisatie is immers anders en heeft zijn specifieke behoeften.

Wat is social intranet

Laten we het in tweeën splitsen, en beginnen met intranet. Een intranet is een intern computernetwerk van een organisatie. Hier draait een bedrijfswebsite op dat dient als communicatiekanaal en om informatie tussen medewerkers uit te kunnen wisselen. Daar komt het sociale aspect om de hoek kijken.

De term "social" is in het Nederlands "sociaal" en dan spreken we over interactie tussen mensen. Een social intranet is dus in de basis een online communicatiekanaal binnen jouw organisatie. Een effectief intranet stimuleert jouw medewerkers om beter samen te werken door een combinatie van flexibel beheer- en samenwerkingsfuncties en zoekmogelijkheden.

Concept ontwerp van een social intranet
Umbraco back office

Gebruikersgemak back office

Het social intranet beheer je eenvoudig in de backoffice van Umbraco. Deze is gebruiksvriendelijk en flexibel in gebruik.

Meer Umbraco
Uitleg social intranet

Wanneer intranetsoftware

Wanneer zet je een sociaal intranet in? Een social intranet kun je op meerdere manieren inzetten. Daarbij kun je denken aan een platform waar personeel kennis en ervaringen over hun vakgebied delen, of kennis overbrengen aan minder ervaren personeel.

Of een platform waar de focus ligt op ondersteuning waarbij personeel elkaar kan helpen. Maar het kan ook dienen als communicatiemiddel voor werken op afstand en niet-werkgerelateerde zaken zoals evenementen, personeelsuitjes en het privéleven.

Baat bij sociaal intranet

Een sociaal intranet is een essentieel hulpmiddel binnen organisaties. Het helpt het personeel in de hele organisatie met betere communicatie en samenwerken. Medewerkers voelen zich meer verbonden met collega's, contact maken is laagdrempelig en gelijkwaardig. Het maakt ook thuiswerken socialer.

Op de lange termijn en bij een actief social intranet bouwt de data zich op. Er ontwikkelt zich een kennisbank. Iedereen heeft toegang tot die kennis, nu en in de toekomst. Dit kan leiden tot kosten vermindering.

samen sociaal digitaal
interactie meeting

Maatwerk social intranet

We weten dat elke organisatie anders in elkaar zit. Daarom bieden we een social intranet op maat aan. We hebben jarenlange ervaring met het ontwikkelen van social intranetten. Nieuwsgierig geworden? Of even samen sparren?

Neem dan contact met ons op

070-2210530

Kennismaken met een kop koffie?

Pascal van Assendelft LR

Stel je vragen aan Pascal Account & Projectmanager

Wil je een vraag stellen of een kennismaking plannen?
Vul onderstaand formulier in.

Bedankt voor het invullen van het formulier. Jouw bericht is goed verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.