Co-creatie software traject met ICNL succesvol gelanceerd

ICNL staat voor Incassochecker Nederland en levert sinds 2006 creditmanagement oplossingen. Een organisatie die ondernemend Nederland voorziet van actuele kredietinformatie van bedrijven uit de hele wereld, daarnaast bieden zij een incassoservice met  een wereldwijde dekking van lokale partners. Voor het nieuwe initiatief en samenwerking met Xuntos is er een apart label ontwikkeld genaamd Debiteurenzeker.

IMG 8281

De directie van Debiteurenzeker is afgelopen zomer 2019 op zoek gegaan naar een innovatieve development organisatie die hen zou gaan ondersteunen van het bouwen van een applicatie die inspeelt op de sinds 2018 ingevoerde wet: de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT).

Veel informatie is er digitaal beschikbaar om personen en bedrijven zogezegd te controleren en valideren op zowel politiek niveau als nagaan of iemand vermeld is op bijv terroristenlijsten/witwassen/frauduleuze bestuurder most wanted fbi/interpol. Dankzij deze nieuwe wet en het inspelen op de behoeften van tussenpersonen die moeten voldoen aan deze wet heeft de directie van DebiteurenZeker en de technische knowhow en ontwikkelcapaciteit van Xuntos de eerste release applicatie DebiteurenZeker gelanceerd.

Op basis van scrum is er afgelopen 6 maanden met een multidisciplinair team gewerkt aan een volwassen schaalbare oplossing die de komende tijd op basis van een roadmap verder wordt doorontwikkeld. Inmiddels werken er 1000 klanten van Debiteurenzeker succesvol met deze applicatie.

Middels deze applicatie krijgen de klanten van DebiteurenZeker toegang tot relevante gewenste informatie en kan ondernemend Nederland voldoen aan de WWFT, ten behoeve van het voorkomen van misbruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld en het financieren van terrorisme.

De hosting is op basis van Azure ten behoeve van performance en schaalbaarheid. De  applicatie is ontwikkeld in ASP.netcore. Alles conform het AVG beleid.