Zkr. webapplicatie Personen of bedrijven screenen

Zkr. zit achter dé WWFT webapplicatie speciaal voor bijvoorbeeld makelaars of verzekeraars. In deze applicatie kunnen zij snel en eenvoudig personen of bedrijven controleren met betrekking tot de Wet ter Voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme (WWFT). In 2020 vroeg Incassochecker.nl aan ons om hen te helpen met het vormgeven en ontwikkelen van hun idee.

Xuntos Developer LR

Gat in de markt

De Wet ter Voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme is door de overheid in 2020 ingevoerd. De wet moet voorkomen dat criminelen via hun rekeningen geld witwassen dat ze met misdaad hebben verdiend en geldt voor iedereen die te maken heeft met geldstromen of met de aankoop en verkoop van (dure) goederen.

Naar aanleiding van deze wet invoering zagen ze bij Incassochecker.nl een gat in de markt. Hun idee was een online oplossing ontwikkelen waarmee hun klanten personen of bedrijven kunnen checken. Zo kwam zkr. tot stand.

Samen als één team

Het idee was geboren. Nu was het moment aangebroken om actie te ondernemen en het idee vorm te gaan geven. Dat betekende veel vergaderen met de twee product-owners van Incassochecker.nl en twee van onze beste lead-developers.

Idee concreet maken en uitwerken

In deze vergaderingen waren het whiteboard en post-it’s het gereedschap om ideeën, informatiestromen en architectuur inzichtelijk te maken. Het brainstormen en categoriseren was begonnen. Uiteraard ging dat gepaard met veel discussie en harde beslissingen nemen, zodat we goed voorbereid naar de volgende fase konden.

User-stories schrijven

Voor het aanvliegen van dit start-up project kozen we voor de SCRUM ontwikkelmethode. Dat is een methode om een product iteratief en stapsgewijs te ontwikkelen en door te ontwikkelen. Deze fase stond dan ook in het teken van user-stories schrijven, rangschikken in belangrijkheid en de eerste sprint bepalen.

Ontwikkelen van de webapplicatie

De eerste sprint is bepaald. De basis architectuur en te gebruiken technieken staan vast. Het starten met de ontwikkeling is aangebroken. We kozen voor het .NET Core framework voor de back-end. Hierin komen alle informatiestromen van derde partijen samen via API koppelingen en is de beveiliging ingericht.

En voor de front-end kozen we voor VueJS met Vuetify. De developers konden met Vuetify op een relatief snelle en eenvoudige manier een werkende user-interface van de applicatie maken.

Eerste release

De eerste release was medio februari 2020. Uiteindelijk heeft het ons 8 sprints van twee weken gekost om tot dit punt te komen. Ondertussen stelde de verkopers van Incassochecker.nl een beta test team samen van geïnteresseerde klanten.

Na twee weken testen en bugs fixen, ging de webapplicatie live. Inmiddels liep ook de verkoop van abonnementen voorspoedig. Kortom hadden we een mooie start van ons partnership met de heren van Incassochecker.nl.

Eind 2021 begin 2022

Inmiddels is het huidige team gegroeid naar zeven man sterk en bestaat het nu uit een product-owner, een scrum master, een ux-designer, developers en een tester. Met dit team zijn we nu druk bezig om de webapplicatie verder te verbeteren en nog mooier te maken.

Wil jij de Zkr. screening tool gebruiker?

Wil je gebruik maken van de WWFT online tool of twijfel je maar ben je toch geïnteresseerd! Dan kun je op zkr.nl een demo aanvragen, +1500 tevreden klanten gingen jou al voor.

Webapplicatie laten ontwikkelen?

Ben je echter op zoek naar een technisch partner die jou helpt bij het vormgeven en ontwikkelen van jouw idee voor een webapplicatie? Of wil je de volgende stap zetten met de doorontwikkeling van je bestaande webapplicatie?

Xuntos denkt graag met je mee. Bel of mail voor een kennismaking.

Kennismaken met een kop koffie?

Pascal van Assendelft LR

Stel je vragen aan Pascal Account & Projectmanager

Wil je met ons werken? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak.

Bedankt voor het invullen van het formulier. Jouw bericht is goed verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.