Webapplicatie personen of bedrijven screenen met Zkr

In samenwerking met Zkr. werken wij dagelijks aan de webapplicatie die makelaars, accountants, notarissen en verzekeraars helpt bij het eenvoudig screenen van personen of bedrijven. De webapplicatie is gemaakt om bedrijfen te ontzorgen op het gebied van de Wet ter Voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme(wwft). Deze wet moet voorkomen dat criminelen of terroristen geld witwassen, dat ze met misdaad hebben verdiend en geldt voor iedereen die te maken heeft met geldstromen of met de aankoop en verkoop van (dure) goederen.

Zkr Case Dashboard

Wat doet de webapplicatie?

Het bijhouden van dossiers met personen en organisaties waarop diverse oplossingen- en taken op uitgevoerd kunnen worden, zo kun je 

 • KVK rapporten van organisaties ophalen
 • Monitoring PEP, sanctie & adverse media checks uitvoeren
 • Online identificeren via iDIN en ID-check en nog veel meer.

Je kan dossiers aanmaken waar je per persoon of bedrijf een formulier kan koppelen om een risicoprofiel van het dossier te bepalen. Op basis van het risicoprofiel moet je volgens de Wet WFT bepaalde acties ondernemen. Denk aan het controleren van de UBO’s (ultimate beneficial owner = de eigenaar, een belanghebbende, of de persoon die zeggenschap heeft) ter verificatie, bedrijfsstructuren met bijbehorende UBO’s, maar in sommige gevallen ook het monitoren van deze relaties in de toekomst.

Al deze gegevens en handelingen kan je doen in je eigen omgeving welke is ontwikkeld in Vue.js 3 in combinatie met Vuetify (een framework die het opzetten van een applicatie kan versnellen).

Welke systemen zijn geïntegreerd?

Omdat we continu werken aan doorontwikkelen, worden er steeds meer connecties gelegd met verschillende applicaties. Voor het ophalen van data, monitoring en screening is er inmiddels een connectie met ruim 10 applicaties.

Zkr. webapplicatie integratie systemen

Hoe zorgen we voor de veiligheid van alle data?

Uiteraard is veiligheid prioriteit nummer 1. Dat doen we door technische en organisatorische maatregelen te nemen. Hoe? Daar kunnen we in verband met de veiligheid niets over zeggen. Voor onder andere de veiligheid wordt het platform gehost in Azure.

Lees meer over betrouwbare en schaalbare hosting in Azure 

Scrumteam

Ons team werkt dagelijks aan de applicatie op basis van de projectmethode Agile Scrum. Naast de scrummaster zijn er dagelijks verschillende developers aan het ontwikkelen. Wat doen ze?

 • Backend developers (.NET)
  Verantwoordelijk voor de API en business logic.
 • Full-stack developer
  Is verantwoordelijk voor het maken, integreren en fixen van functionaliteiten van de webapplicatie in zowel frontend als een deel backend. Waarin de wensen van de klant naar een daadwerkelijk product gemaakt wordt.
 • Externe developers
  Onze team werkt samen met externe developers en expertise ingehuurd door Zkr.

Naast code schrijven worden nieuwe klanten geholpen met opstarten van het product.

Testen

Met zoveel code, integraties van systemen en gevoelige data is testen van groot belang.
Onze tester is verantwoordelijk voor het schrijven van de unit tests/front-end (e2e) tests en API tests. Hij zorgt ervoor dat de code goed getest is. Door middel van de de TestCafe scripts kan je aantonen dat de app als geheel goed werkt, maar tevens spoort de TestCafe scripts makkelijk en snel bugs op die vervolgens opgelost worden.

Van idee tot applicatie

Onze klant Zkr. kwam bij ons met een grof idee. Vervolgens zijn we samen met de klant gaan brainstormen in verschillende sessies. We zijn gaan uitwerken hoe informatiestromen lopen, hoe de architectuur eruit moet gaan zien en hoe de applicatie moet gaan werken.

Van idee tot ontwikkeling

Vervolgens zijn we de applicatie gaan ontwikkelen middels de scrum methode. Na 4 maanden was het eerste concept live en sindsdien is de webapplicatie flink gegroeid en wordt er nog steeds dagelijks met een team gewerkt om de tool te verbeteren en uit te breiden.

Wil jij de Zkr. screening tool gebruiker?

Nieuwsgierig naar de wwft tool? Zelf ervaren hoe het werkt?
Vraag dan de demo aan op zkr.nl - ruim 8000 gebruikers gingen jou al voor.

Alleen de api gebruiken? Wil jij gebruikmaken van de api maar zonder de gehele Zkr dossier structuur? Dat kan middels de Zkr Data api. Dit is alleen een API waar we data los aanbieden aan klanten. Vraag naar de mogelijkheden.

Heb jij een idee dat je digitaal wil oplossen?

 • Wil je een webapplicatie laten ontwikkelen?
 • Ben je op zoek naar een technisch partner die jou helpt bij het vormgeven en ontwikkelen van jouw idee voor software op maat?
 • Of wil je de volgende stap zetten met de doorontwikkeling van je bestaande webapplicatie?

Neem dan contact met ons op voor een kennismaking.

Kennismaken met een kop koffie?

Pascal van Assendelft LR

Stel je vragen aan Pascal Account & Projectmanager

Wil je een vraag stellen of een kennismaking plannen?
Vul onderstaand formulier in.

Bedankt voor het invullen van het formulier. Jouw bericht is goed verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.