Upgrade Umbraco

Regelmatig helpen wij onze of nieuwe klanten met het upgraden van hun Umbraco CMS. Wij hebben veel ervaring met het migreren van verschillende websites en hun bijbehorende databases. Is jouw website ontwikkelt in een versie van Umbraco lager dan 11? Dan is het goed om in actie te komen.

Werken op laptop LR

Waarom is een upgrade belangrijk?

Het is niet alleen fijn om gebruik te kunnen maken van de laatste features van Umbraco. Je bent dan ook helemaal bij met de laatste veiligheids updates. Binnen iedere versies worden wel veiligheids updates gedaan, maar als je niet van versie wijzigt dan is dat het niveau.  

Wat is de laatste versie van Umbraco? 

Op 14 decmeber 2023 heeft Umbraco versie 13 naar buiten gebracht. 
Veel sites draaien nog op lagere versies van Umbraco. 
Het einde van Umbraco 7 is afgelopen ingegaan.

Ga eens na op welke Umbraco versie jouw website draait.
Ook bij Umbraco 8 is het verstandig om je laten adviseren.

End of life Umbraco versie 7, 9 en 11?

Het development team van Umbraco zal vanaf 30 september 2023 geen verdere ondersteuning meer aanbieden op sites die draaien op Umbraco 7. Er zullen geen kleine releases of patch releases meer komen. Dat wil zeggen, dat ze niet meer doorontwikkelen, geen onderhoud doen en geen bugs meer oplossen. Maar nog belangrijker ook geen veiligheidsupdates meer doen.

Om niet met je website in onnodige problemen te komen, is het verstandig om jouw website te upgraden. De kans om gehackt te worden of dat er bugs ontstaan wordt steeds groter. Inmiddels is Umbraco al bij versie 13 aanbeland, dus geen rare stap om nu te upgraden naar deze versie. 

Lees meer over de end of life van Umbraco 7

Upgrade of nieuwe website?

Heb je een Umbraco upgrade nodig? Dan is dat gelijk een goed moment om over de toekomst van jouw website na te denken. Welke investering levert je wat op? Je kan bijvoorbeeld nu een upgrade uitvoeren, maar wil je bijvoorbeeld over een half jaar nieuwe functionaliteiten toevoegen. Dan kan het soms ook de moeite waard zijn om de site volledig nieuw op te zetten. 

Vragen over upgrade Umbraco

Iedere situatie is anders. Wij kunnen ons voorstellen, dat je een heleboel vragen hebt ten aanzien van de benodigde upgrades van Umbraco. 
Neem gerust contact met ons op.

Kennismaken met een kop koffie?

Pascal van Assendelft LR

Stel je vragen aan Pascal Account & Projectmanager

Wil je een vraag stellen of een kennismaking plannen?
Vul onderstaand formulier in.

Bedankt voor het invullen van het formulier. Jouw bericht is goed verzonden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.